Plenaire sessies volgen

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag organiseert de IAEA op 7 en 8 maart het evenement For More Women in Nuclear: IAEA Marie Sklodowska Curie Fellowship and the Lise Meitner Programmes. Meer dan 400 ontvangers van de programma’s zullen deelnemen aan praatsessies over hun loopbaan en netwerkactiviteiten, onder meer met hooggeplaatste deskundigen en vertegenwoordigers van de nucleaire industrie.

Directeur-generaal Grossi opent het evenement op 7 maart om 14.00 uur CET in Boardroom B, op de eerste verdieping van het M-gebouw van het Vienna International Centre, Wenen, Oostenrijk. De openingssessie, die toegankelijk is voor de media, omvat een paneldiscussie op hoog niveau. Het panel zal zich richten op het doorbreken van barrières en het ondersteunen van de volgende generatie vrouwelijke leiders. De plenaire sessies van het evenement zijn toegankelijk voor de media en zullen ook live worden uitgezonden. Klik hier voor meer informatie.

Oproep om meer vrouwen in de nucleaire sector te laten werken

Tijdens de slotsessie, die ook toegankelijk is voor de media, zullen de ontvangers van het programma een “Statement for more Women in Nuclear” overhandigen aan de IAEA. Dit evenement brengt MSCFP-studenten en -alumnae en de LMP-deelnemers samen om ideeën uit te wisselen en hun netwerk en leiderschapsvaardigheden te versterken. Dit is ook een gelegenheid voor de industrie om deze snelgroeiende gemeenschap van vrouwelijke nucleaire experts te ontmoeten en mogelijkheden te verkennen om hun carrière vooruit te helpen. Bekijk de aankondiging van het evenement door Grossi van de IAEA op 7 november 2023, de geboortedag van deze twee grote wetenschappers. De IAEA verwelkomt samenwerking met de publieke en private sector, de academische wereld en het maatschappelijk middenveld om samen te werken aan meer vrouwen in de nucleaire sector. Het programma wordt momenteel afgerond en zal hier beschikbaar worden gesteld.