Directeur-generaal Rafael Mariano Grossi – fotocredit: ©D. Calma / IAEA

Het beste van twee werelden

Met zijn bezoek wil hij specifiek studenten inspireren om in de nucleaire industrie te gaan werken. Grossi doet een beroep op de TU Delft omdat het met zijn TU Delft Research Institute en brede nucleaire kennis op het gebied van gezondheid, energie en materialen een belangrijk nucleair kenniscentrum in Nederland is. De TU Delft heeft aangekondigd dat bezoekers op 24 april het beste van twee werelden krijgen: een presentatie van Rafael Grossi én interactie met een Q&A.

Het Marie Sklodowska-Curie Fellowship Programme (MSCFP)

Na de toespraak krijgen de aanwezigen de mogelijkheid om twee van de alumni ontmoeten die onlangs het Marie Skłodowska-Curie Fellowship hebben ontvangen. Het Marie Sklodowska-Curie Fellowship Programme (MSCFP) heeft als doel het aantal vrouwen in de nucleaire sector te vergroten door een inclusief personeelsbestand te ondersteunen van zowel mannen als vrouwen die bijdragen aan wereldwijde wetenschappelijke en technologische innovatie en deze stimuleren. Het programma, dat vernoemd is naar Marie Skłodowska-Curie, een pionier op het gebied van natuurkunde en twee keer Nobelprijswinnaar, heeft als doel jonge vrouwen te inspireren en aan te moedigen voor een carrière in de nucleaire sector door zeer gemotiveerde vrouwelijke studenten beurzen te bieden voor masteropleidingen maar ook de mogelijkheid bieden om stage te lopen bij de IAEA. Geselecteerde studenten ontvangen een beurs voor masteropleidingen in nucleair gerelateerde studies aan erkende universiteiten. Ze krijgen ook de kans om maximaal 12 maanden stage te lopen bij de IAEA.

Aula Conferentiecentrum van de TU Delft

Het evenement vindt plaats in de middag van 15:15 tot 17:00 uur op 24 april in de Aula Conferentiecentrum (Gebouw 20), Mekelweg 5, Delft. Rafael Grossi zal spreken tussen 15:15 en 16:00 uur inclusief Q&A’s. Vanaf 16:00 uur is er gelegenheid om te netwerken. De IAEA, ANVS (Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming), Nucleair Nederland en andere organisaties zullen aanwezig zijn om vragen over werken in de (inter)nationale nucleaire sector te beantwoorden.

“Ben je een huidige of toekomstige nucleaire professional? Ben je geïnteresseerd in kansen op de arbeidsmarkt? Wil je de directeur-generaal van de IAEA ontmoeten en zijn visie horen over onderwerpen als safeguards, politiek, internationale ontwikkelingen en gender? Als je geïnteresseerd bent, klik dan HIER om je te registreren. We hopen je te mogen verwelkomen op woensdag 24 april 2024”, TU Delft | IAEA | ANVS | Nucleair Nederland | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Ministerie van Economische Zaken.