Fotocredit: iStockphoto / HStocks

Hightech innovatiecentrum voor de verwerkende industrie van Noordoost-Azië

In zijn toespraak tijdens de 26e debatbijeenkomst over het levensonderhoud van de bevolking, die werd gehouden op de Gyeongsan Campus van de Yeungnam Universiteit, beschreef Yoon de stad als “het hightech innovatiecentrum voor de verwerkende industrie van Noordoost-Azië”. Hij voegde eraan toe: “Gebaseerd op het potentieel dat heeft geleid tot de modernisering van het land, zal de centrale regering actieve steun bieden zodat Gyeongbuk een grotere sprong voorwaarts kan maken en een succesvol regionaal tijdperk kan openen.

“Om Gyeongbuk een sprong voorwaarts te laten maken, is innovatie in de industriële structuur belangrijker dan al het andere. Vroeger leidde Gyeongbuk de export van Zuid-Korea door zijn staal- en textielindustrie. Op dit moment ontdekken en stimuleren we nieuwe groeimotoren, zoals waterstof en bio. De regering zal de industriële innovatie van Gyeongbuk krachtig ondersteunen.” Yoon kondigde aan dat de regering de oprichting van een nationaal industrieel SMR-complex ter waarde van 300 miljard KRW (216 miljoen USD) in Gyeongju zal steunen “zodat we preventief de technologie voor kleine modulereactoren en SMR-productie, die wereldwijd concurrerend wordt ontwikkeld, veilig kunnen stellen.”

Hij zei dat het ministerie van Handel, Industrie en Energie tegen volgend jaar een fonds ter waarde van 80 miljard KRW zal oprichten om de groei van de kernenergiesector van het land te ondersteunen. “We zullen de bouw van infrastructuur actief ondersteunen, inclusief technologieontwikkeling en prototypeproductie, zodat Gyeongbuk zijn SMR-fabricagecapaciteiten duidelijk kan uitbreiden en kan uitgroeien tot een wereldwijd SMR-fabricagecentrum,” verklaarde Yoon. Hij merkte ook op dat in 2022 werd begonnen met de bouw van het Uljin Nuclear Hydrogen National Industrial Complex in Ulchin, een project ter waarde van 400 miljard KRW (300 miljoen USD), als onderdeel van de inspanningen van Zuid-Korea om waterstof te promoten als toekomstige energiebron en koolstofneutraliteit te bereiken tegen 2050. Hij zei dat de regering had besloten om het project vrij te stellen van voorlopige tarieven om “het tempo van de vooruitgang in de toekomst verder op te voeren.”

Lees het volledige artikel op de website van World Nuclear News.