BasAtHome

Stroom voor LEGO stad

“Deze LEGO superkritische waterreactor kan alle elektriciteit produceren die je nodig hebt voor je LEGO City-burgers,” zegt BasAtHome in zijn beschrijving. “De reactor gebruikt kernsplitsing om warmte op te wekken, waardoor stoom wordt gekookt tot het superkritisch wordt. Vervolgens gebruikt hij deze stoom om elektriciteit op te wekken voor uw LEGO stad. De reactor gebruikt één koeltoren om het water in de condensors te koelen. De reactor bevat een bassin voor gebruikte brandstof waar je je gebruikte en ongebruikte brandstofstaven kunt opslaan, een controlekamer waar je minifiguren de reactor kunnen besturen, een turbinegebouw om de stroom op te wekken en de reactor in het reactorgebouw zelf.

Mini figuren

“Ik heb deze reactor gebouwd omdat ik kernenergie een zeer fascinerende technologie vind, en ook omdat LEGO nog niet zo veel energiecentrales heeft”, verklaart de ontwerper zijn creatie. “Het bouwwerk bevat veel functies: zo heeft het veel van de belangrijke onderdelen die je in elke kerncentrale kunt vinden, zoals een bassin voor gebruikte brandstof, een controlekamer, de stoomturbine, een koelsysteem zoals een koeltoren en natuurlijk de reactor zelf!” BasAtHome stelt ook voor dat de set – die 2995 stukjes zou omvatten – vijf iconische LEGO minifiguren moet bevatten om de centrale te runnen: twee reactoroperators, een bewaker en twee monteurs.

Support

LEGO laat weten dat het jaren kan duren voordat een door een fan ingezonden creatie de beoordelingsfase bereikt. In januari van dit jaar kreeg het project 6 maanden extra (182 dagen) om de volgende 5.000 supporters te bereiken.  Supporters kunnen BasAtHome’s creatie bekijken en stemmen voor de set via de LEGO Ideeën website.