Artist impression van de geplande reactormodulefaciliteit in Sheffield. Credit: ©Rolls-Royce SMR.

60 jaar lang een consistente basislastproductie

Rolls-Royce SMR verklaarde dat het deel uitmaakt van een breder pakket van werkzaamheden ter waarde van meer dan 15 miljoen GBP (17,5 miljoen euro) dat het SMR-programma “verder zal ontzorgen en ondersteunen”. “Onze investering in het opzetten van deze faciliteit en het bouwen van prototypemodules is opnieuw een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf”, aldus Victoria Scott, Chief Manufacturing Engineer bij Rolls-Royce SMR. “Onze fabrieken zullen honderden geprefabriceerde en vooraf geteste modules produceren, klaar voor assemblage op locatie. Deze faciliteit stelt ons in staat om onze productie, testen en digitale aanpak van de productie te verfijnen – wat helpt om de risico’s van ons programma te verminderen en ervoor te zorgen dat we onze leveringszekerheid vergroten.”

De Rolls-Royce SMR is een 470 MWe ontwerp op basis van een kleine drukwaterreactor. Hij zal minstens 60 jaar lang een consistente basislastproductie leveren. 90% van de SMR – ongeveer 16 meter bij 4 meter – wordt gebouwd in fabrieksomstandigheden, waardoor de activiteiten op locatie hoofdzakelijk beperkt blijven tot de assemblage van geprefabriceerde, vooraf geteste modules, wat de projectrisico’s aanzienlijk vermindert en de bouwtijd drastisch kan verkorten.

Het is een van de zes SMR-ontwerpen die in oktober door Great British Nuclear zijn geselecteerd op een shortlist voor de Britse SMR-selectiewedstrijd. Het doel is om in 2029 een definitief investeringsbesluit te nemen.

Lees het volledige artikel op de website van World Nuclear News.