's Werelds grootste turbines

Met een lengte van slechts 13 meter en een gewicht van 500 ton creëert het reactordrukvat de warmte die nodig is om stoom te maken voor ’s werelds grootste turbines.

 

Fotocredit: ©EDF Energy

3 miljoen huishoudens

Het is het eerste reactorvat van twee kernreactoren die geïnstalleerd zullen worden op Hinkley Point C. Elke reactor zal helpen genoeg koolstofarme elektriciteit te leveren voor 3 miljoen huizen en zal van vitaal belang zijn om Groot-Brittannië te helpen Net Zero en een sterkere energiezekerheid te bereiken.

 

Fotocredit: ©EDF Energy

Franse makelij

De reactor die door Framatome in Frankrijk wordt gemaakt, komt uit dezelfde fabriek die de laatste kernreactor voor een Britse centrale in Sizewell B in Suffolk maakte. Deze werd in 1995 operationeel.

 

Fotocredit: ©EDF Energy

Reis van 5 uur over 4 mijl

De reactor arriveerde eerst in Groot-Brittannië in Avonmouth Docks in Bristol voordat hij per binnenschip naar Combwich Wharf aan de rivier de Parrett in Somerset werd vervoerd. De laatste reis was een 5 uur durende reis over 4 mijl met een transporteur naar zijn permanente huis op de bouwplaats.

 

Fotocredit: ©EDF Energy

Meer dan 8.000 werknemers

De aankomst van de reactor is een belangrijke mijlpaal voor Hinkley Point C, waar nu dagelijks meer dan 8.000 werknemers aan het werk zijn. De reactor wordt geïnstalleerd in het reactorgebouw nadat de koepel op zijn plaats is gehesen.

 

Fotocredit: ©EDF Energy