©COVRA

De 50.000ste bezoeker is gefeliciteerd door algemeen directeur van COVRA, Jan Boelen, en ze nam een cadeau en een bos bloemen in ontvangst.

Een bezoek brengen aan COVRA kan sinds 1995. In de eerste jaren gebeurde dit incidenteel en in kleine groepjes. Het bleek dat er veel belangstelling was en in2003 waren er al bijna 5.500 bezoekers geweest. De ingebruikname van het HABOG in 2003 zorgde ook voor een flinke toename aan het aantal bezoekers. In 2004 werd daarom besloten om structureel invulling te gegeven aan voorlichtingstaken.

Zo kwam op 9 november een groep van STEDIN voor een rondleiding naar COVRA. In de groep bevond zich de 50.000e bezoeker sinds het begin van het geven van rondleidingen aan geïnteresseerden. Wil jij net als Ursula de Jong met eigen ogen zien hoe het radioactieve afval van Nederland wordt opgeslagen of eens rondkijken in de voorlichtingsruimte van de COVRA? Dat kan. Ze verzorgen jaarlijks tientallen rondleidingen voor uiteenlopende groepen. Zo’n rondleiding is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Plan je rondleiding op de website van de COVRA.