Innovatief en alledaags

Nucleaire leiders roepen de G7-mnisters op tot actie

In het licht van de bijeenkomst van de G7-ministers van Klimaat, Energie en Milieu in Sapporo, Japan, heeft nucleareurope - samen met zijn internationale partners - een verklaring uitgegeven waarin de regeringen worden opgeroepen de onschatbare rol van kernenergie te erkennen bij het mogelijk maken van een schone en duurzame energietoekomst.

"Gezien de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd bij het koolstofvrij maken van onze economie√ęn en het veiligstellen van de energievoorziening, moeten alle actoren samenwerken om de levensduur van de bestaande nucleaire vloot zo lang als technisch en economisch haalbaar is te verlengen", aldus Yves Desbazeille, directeur-generaal van nucleareurope. "Voorts is er behoefte aan beleid dat de financiering en de bouw van nieuwe nucleaire projecten ondersteunt.

Volgens de verklaring, die is ondertekend door nucleareurope samen met de Canadian Nuclear Association, Japan Atomic Industrial Forum, Nuclear Energy Institute (VS), Nuclear Industry Association (VK) en World Nuclear Association - worden de G7-landen aangemoedigd om de volgende stappen te nemen:

Nucleareurope is de in Brussel gevestigde handelsorganisatie voor de kernenergie-industrie in Europa. Het lidmaatschap van nucleareurope bestaat uit 15 nationale nucleaire verenigingen en via deze verenigingen vertegenwoordigt nucleareurope bijna 3.000 Europese bedrijven die werkzaam zijn in de industrie en die ongeveer 1.100.000 banen ondersteunen. De volledige verklaring is hier te downloaden.

Foto: nucleareurope

Gerelateerd nieuws

Inspraak mogelijk op milieueffectrapportage levensduurverlenging Doel 4 en Tihange 3
Bron: ANVS17 april 2023
Inwoners van Nederland kunnen tot en met 31 mei 2023 een reactie geven op de plannen van de Belgische regering om de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 langer open te houden.

Gerelateerd nieuws

Inwoners van Nederland kunnen tot en met 31 mei 2023 een reactie geven op de plannen van de Belgische regering om de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 langer open te houden.
Nieuwsoverzicht