Werkbezoek

De ondertekening van de zogeheten Memorandum of Understanding (MoU) vond plaats in het kader van een werkbezoek van de plaatsvervangend bestuursvoorzitter en 2 experts van de ANVS aan Canada. In dit werkbezoek wisselen we onder andere kennis en ervaringen uit over nieuwe technologieën, die nodig zijn voor small modular reactors (SMR’s). Het werkbezoek is een kans om van de Canadezen te leren hoe zij de technische beoordeling en vergunningverlening van nieuwe, soms zeer innovatieve, reactorontwerpen aanpakken.

Beeld: ©CNSCRumina Velshi, voorzitter van de CNSC, en Marco Brugmans, plaatsvervangend voorzitter van de ANVS, ondertekenen het Memorandum of Understanding

Van elkaar leren

In de samenwerkingsovereenkomst staan afspraken over hoe de CNSC en de ANVS de komende jaren samenwerken en van elkaar leren. Bijvoorbeeld als het gaat om het voorbereiden van vergunningverlening, technische beoordelingen en toezicht bij nieuwe technologieën. Dit helpt de ANVS in de voorbereiding op de uitdagingen van de toekomst, zoals de uitvoering van het coalitieakkoord, met mogelijk 2 nieuwe kerncentrales in Nederland.