Innovative and mundane

Ontbijtsessie Kernenergie van Energie Nederland

Kernenergie: onrendabele business case of 'must have' om de klimaatdoelen te halen? Dat was de centrale vraag tijdens de ontbijtsessie van Energie Nederland. Aan het woord kwamen John Kerkhoven van Calavasta, Kirsten Sleven van WISE en Ad Louter van de vereniging Nucleair Nederland.

Het zal niemand ontgaan zijn: de laatste maanden is de discussie over kernenergie in onze toekomstige energievoorziening behoorlijk opgelaaid. Energie-Nederland bracht tijdens haar Ontbijtsessie van 8 december voor- en tegenstanders bij elkaar. Voor het delen van kennis en om het gesprek met elkaar aan te gaan. Drie sprekers belichtten beide kanten van het verhaal. Deze ontbijtsessies is onderdeel van een reeks van vijf waarin het ‘energiesysteem van de toekomst’ centraal staat.

Kennis van deelnemers duidelijk toegenomen

Opvallend om te zien, deelnemers van de Ontbijtsessie werden gevraagd om hun mening over kernenergie, zowel aan de start van de sessie als aan het einde. Het bleek dat de groep deelnemers die de sessie zonder een duidelijke mening startte (52% van de deelnemers) aan het einde was geslonken naar 22%.. Ook opvallend: aan het einde van de sessie hielden de voor- en tegenstanders (78%) met ieder 39% elkaar exact in evenwicht.